no to w sumie spoko, ja problemow z cisnieniem nie mam na 160mcg clenu mialem 110/70 ;D jak bede wino podjadal to dam asekuracyjnie 2-3 g aby lipidy az tak po dupie nie dostaly. a poza oliwa z oliwek to mowisz ze lniany i z winogron? i jakies pestki,orzechy? jakie orzechy podjadasz? włoskie? Zmieniony przez - chemol w dniu 2010-06-17 00:15:58
źródłą tłuszczu u mnie to orzech laskowe i włoskie, migdały, pestki dyni i słonecznika, olej z pestek z winogron i oliwa, olej lniany sporadycznie używam bo tylko z jednej firmy bo podchodzi smak, a rzadko u mnie w sklepie jest. Dylaudio tyraj dalej sporo clena walisz ja teraz biorę 5tabl oxyfluxa i grzeje jak piec, a łapy mi się trzęsą jak po [...]
Orzechy włoskie, olej lniany, pestki dyni, nasiona słonecznika, olej z pestek winogron, tłuste ryby. Każde z tych źródeł zawiera inne kwasy tłuszczowe, ma swoje wady i zalety. Z wymienionych szczególnie polecam oliwę z oliwek (powinna się znaleźć w niemal każdej diecie), orzechy włoskie i ryby. Edit: glukoza, carbo Zmieniony przez - Piterson w [...]
stuniel troche malo jak masa staraj sie trzymac bialko pelnowartosciowe na poziomie 1,7-2g norbuss ew.pestki dyni/slonecznika,siemie lniane lub olej z pestek winogron Zmieniony przez - koles08 w dniu 2009-07-10 12:22:06
[...] białka 1,5-2g na kg masy ciała 1g tłuszczy i dopełnić węglowodanami. No więc kolejny dzień dziennika zbilansował się na koniec tak Tłusz Węglo Białk Kcal 73,69 138,09 124,08 1719 W menu m-in omlet, kurczak, sery, podlewanie oliwą z oliwek lub olejem z pestek winogron, do smaku jakieś pestki z dyni, trochę warzyw takich jak papryka czy marchew.
Olej z pestek winogron nei bardzo..... Lniany,ale to jzu wtedy lepiej bylo by kupic kolejna butelke oliwy gdyz starzcy na dluzej, a ytak to nasiona glownie: orzechy wloskie, pestki dyni,nasiona slonecznika...zoltka jaj,tluste ryby...
[...] (nasiona i olej), ryby (makrela, łosoś,śledź... ), tłuste mięso w ograniczonych ilościach, oliwki (olej i całe), avocado, jaka całe, olej kokosowy, tran, olej rzepakowy, z pestek winogron, nasiona, pestki wystarczy poszukać i dobrać coś dla siebie choć moim zdaniem nie warto trzymać się sztywno danego produktu tylko różnicować pokarm. Pozdro
[...] mimo tego ze jest kwasem omega-3 w organizmie musi być przekształcony w kwasy EPA i DHA, ta konwersja ma skuteczność aż 2-5%. Jak już koniecznie chcesz dostarczać omegi to lepiej kup kapsułki, albo mniej to w dupie, ja używam tylko z olei: oliwe, olej z pestek winogron, a jako dodatkowe źródło tłuszczy orzech i różne pestki (dyni, słonecznika)
No właśnie... jakaś alternatywa? Orzechy włoskie, laskowe, nerkowce, pecan, brazylijskie, olej lniany. Z trochę większą ilością jednonienasyconych pestki z dyni, migdały. Dziś w sklepie znalazłem olej z orzechów włoskich. Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia? Lub z olejem z pestek winogron?
Białko w każdym posiłku musi być, ale jogurt to właściwie żadne źródło,więc zastąp czym innym. A z tłuszczy masz jeszcze oliwę z oliwek, olej z pestek winogron, orzechy, pestki dyni itp., więc jest wybór. I posłuchaj co ci piszą - na 1000 kalorii to stracisz wodę i mięśnie i rozregulujesz sobie tylko metabolizm, a potem będziesz płakać, bo [...]
[...] - przecież jednonienasycone zostaną a jeśli chodzi o estry, witaminy, przeciwutleniacze, to pomyślę nad innym źródłem tych mikroskładników. Moje źródła tłuszczy to: orzechy, pestki, słonecznik, masło, tran, (teraz bez oleju to w sumie all) Dodam że jeśli nie szło by inaczej (na czym mi zależy) to może po wielu katorgach bym przywykł do tej extra [...]
[...] b.ważne(zwłaszcza że nie ma wystarczającego apetytu). Rozpiska kolegi wyżej jest ok ale dodawaj do posiłków oliwe z oliwek, siemie lniane, orzechy, olej z pestek winogron, pestki z dyni. Powoli do celu! jakby Ci waga szła po 2kg na tydzień to byś się cieszył, tylko powiedzmy sobie szczerze że nikomu nie idzie 2kg suchego mięśnia w tydzień, [...]